Lag dine egne lys av soyavoks

 

Soyavokslys er bedre for innemiljøet og er et godt alternativ for de som er allergisk mot stearinlys.

Lysene har lang brennetid og er lette å lage hjemme.

 

 

Slik gjør du:

Smelt soyavoksen i vannbad, når alt er smeltet tilsettes ev duft og farge (valgfritt). Hell så den flytende soyavoksen over på glasset du vil bruke. Når soyavoksen har begynt å "stivne" litt i bunnen av glasset settes veken på plass. Bruk  gjerne en vekeholder eller klesklype for å støtte opp veken slik at den holder seg på plass.

For et godt resultat er det viktig å velge riktig størrelse på vekene. Vekenes størrelse bestemmes først og fremst utfra diameteren på glasset du skal støpe lyset i, men tilsetting av duft og farge kan påvirke hvordan lyset brenner, og føre til at du må endre størrelsen på veken. Vi anbefaler å alltid teste små batcher før man eventuelt produserer større mengder lys.

 

Alle våre duftoljer og eteriske oljer kan brukes til lys. Glasskrukkene vi selger egner seg også til å støpe lys i.

TIPS:

For et best mulig resultat er det en fordel å forvarme glassene før voksen helles oppi.  Forvarm glassene til 60 grader, skru av ovnen, fyll glassene og sett dem tilbake i ovnen og la den avkjøle seg der med lukket dør. Voksen vil da feste seg godt til glasset, og den vil få en glatt og fin overflate. Dersom du ønsker farge på lysene kan du varme opp en liten del av voksen og tilsette ønsket mengde farge, røre til det har blandet seg godt, og deretter tilsette den konsentrerte blandingen i den litt mer avkjølte voksen.

Hvis du ønsker å lager frittstående lys kan du bruke halvt om halvt med Soyavoks Eco Wax C3 og Bivoks pellets (hvite eller gule). Du vil da få en blanding som fungerer utmerket til frittstående lys.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×