Honning håndkrem

Pleiende håndkrem som forebygger uttørking og holder hendene myke. Med honning, som er kjent for sine helende og beskyttende egenskaper. Anvendes etter håndvask eller ved behov.

  • 500 ml
  • 30- 60 minutter
  • 24 måneder
Vannfase  
250 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
20 gr MF-fett
100 gr Honning
30 ml  Glyserin
3 ml Natriumbenzoat
   
Fettfase  
10 gr VE-fett
12 gr Lanettevoks
100 gr Aprikoskjerneolje
3 ml E-vitamin
   
Sluttfase  
2 ml Engelsk rose duftolje
  (eller valgfri eterisk olje/duftolje)
Redskaper  
2 stk Gyter
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Deigskrape
1 stk Spiralvisp
1 stk Opphellingspose
1 stk Stavblender

1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.

2. Vei vannfasen i en gryte.

3. Vei fettfasen i en annen gryte.

4. Varm de to fasene opp til 75° C og ta grytene av varmen.

5. Start med å varme vannfasen. Når vannfasen er ca 40° C settes fettfasen på. Fettfasen tas av varmen ved ca 60° C, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til den er nådd 75° C.

6. Hell deretter fettfasen over i vannfasen i en tynn stråle, samtidig som du rører fra side til side, ikke opp og ned, for å unngå å piske luft inn i kremen.

7. Avkjøl nå til romtemperatur uten omrøring.

8. Tilsett sluttfasen.

9. Kremen kan evt. blendes for et glattere resultat.

10. Hell over på ønsket emballasje f.eks: https://www.sunvita.no/produkter/emballasje/plastemballasje/plastembalasje-diverse/airless-pumpeflaske-50-ml

 

 

RÅVARER
Vannfase  
250 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
20 gr MF-fett
100 gr Honning
30 ml  Glyserin
3 ml Natriumbenzoat
   
Fettfase  
10 gr VE-fett
12 gr Lanettevoks
100 gr Aprikoskjerneolje
3 ml E-vitamin
   
Sluttfase  
2 ml Engelsk rose duftolje
  (eller valgfri eterisk olje/duftolje)
Redskaper  
2 stk Gyter
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Deigskrape
1 stk Spiralvisp
1 stk Opphellingspose
1 stk Stavblender
SLIK GJØR DU DET

1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.

2. Vei vannfasen i en gryte.

3. Vei fettfasen i en annen gryte.

4. Varm de to fasene opp til 75° C og ta grytene av varmen.

5. Start med å varme vannfasen. Når vannfasen er ca 40° C settes fettfasen på. Fettfasen tas av varmen ved ca 60° C, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til den er nådd 75° C.

6. Hell deretter fettfasen over i vannfasen i en tynn stråle, samtidig som du rører fra side til side, ikke opp og ned, for å unngå å piske luft inn i kremen.

7. Avkjøl nå til romtemperatur uten omrøring.

8. Tilsett sluttfasen.

9. Kremen kan evt. blendes for et glattere resultat.

10. Hell over på ønsket emballasje f.eks: https://www.sunvita.no/produkter/emballasje/plastemballasje/plastembalasje-diverse/airless-pumpeflaske-50-ml

 

 

Produkter i oppskriften

Antall er foreslått ihht. oppskriften, men kan justeres før ingrediensene kjøpes.

kr 65,00

kr 97,50

kr 49,00

kr 59,00

kr 89,00

kr 72,50

kr 48,00

kr 98,00

Antall produkter:
Sum:
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×