Fotsalve

Mykgjørende og lindrende salve til tørre føtter som også virker på ekstra tørr hud og sprukne heler.

  • 300ml
  • 30- 60 minutter
  • 24 måneder
Vannfase  
40 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
40 ml Aloe vera juice
   
Fettfase  
100 gr Lanolin
50 gr Sheasmør økologisk
70 ml Tistelolje øko
   
Sluttfase  
4 ml  Benzoetinktur
10 ml Panthenol
2 ml Eterisk olje eller duftolje (etter eget ønske)
   
Redskaper  
2 stk Gyter
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Spiralvisp
1 stk Opphellingspose

1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.

Vannfase

2. Vei opp vannfasen i en gryte. 

Fettfase

3. Vei opp fettfasen i en annen gryte.

Emulgering

4. Varm begge fasene opp til 75 grader og ta grytene av varmen.

5. Begynn med å varme vannfasen. Når vannfasen har nådd ca 50 grader setter du fettfasen på varmen. Fettfasen tas av varmen ved ca 60  grader, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til 75 grader er nådd.

6. Hell vannfasen over fettfasen i en tynn stråle under omrøring.

7. Avkjøl til romtemperatur under omrøring.

Sluttfase

8. Tilsett sluttfasen, og rør forsiktig til alt er blandet godt sammen

9. Hell kremen over i de krukkene du ønsker å bruke.

 

RÅVARER
Vannfase  
40 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
40 ml Aloe vera juice
   
Fettfase  
100 gr Lanolin
50 gr Sheasmør økologisk
70 ml Tistelolje øko
   
Sluttfase  
4 ml  Benzoetinktur
10 ml Panthenol
2 ml Eterisk olje eller duftolje (etter eget ønske)
   
Redskaper  
2 stk Gyter
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Spiralvisp
1 stk Opphellingspose
SLIK GJØR DU DET

1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.

Vannfase

2. Vei opp vannfasen i en gryte. 

Fettfase

3. Vei opp fettfasen i en annen gryte.

Emulgering

4. Varm begge fasene opp til 75 grader og ta grytene av varmen.

5. Begynn med å varme vannfasen. Når vannfasen har nådd ca 50 grader setter du fettfasen på varmen. Fettfasen tas av varmen ved ca 60  grader, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til 75 grader er nådd.

6. Hell vannfasen over fettfasen i en tynn stråle under omrøring.

7. Avkjøl til romtemperatur under omrøring.

Sluttfase

8. Tilsett sluttfasen, og rør forsiktig til alt er blandet godt sammen

9. Hell kremen over i de krukkene du ønsker å bruke.

 

Produkter i oppskriften

Antall er foreslått ihht. oppskriften, men kan justeres før ingrediensene kjøpes.

kr 137,00

kr 89,00

kr 89,00

kr 149,00

kr 69,00

kr 65,00

Antall produkter:
Sum:
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×