1. Skåld eller sprit av grytene og redskapene du skal bruke.
Grunnkrem til ca. 15 stk. maskara (kan gjemmes i kjøpleskap til senere bruk)
Vannfase
2. Varm opp vann og natriumbenzoat til 75° C, da er all natriumbenzoaten er smeltet.
3. Avkjøl til romtemperatur og sikt carragentangen oppi. Pisk grundig og la blandingen stå til carragentangen er oppløst.
4. Tilsett glyserin, MF-fett og sukker og rør grundig.
5. Varm opp til 60° C. Vær oppmerksom på at carragentangen skal være helt oppløst.
Fettfase
6. Vei opp fettfasen i et ildfast målebeger og varm opp til 85° C direkte på kokeplaten.
7. Avkjøl til 60° C.
8.Hell nå fettfasen i vannfasen i en tynn stråle under omrøring med spiralvisp. Både fettfasen og vannfasen skal ha en temperatur på 60° C, når dette gjøres.
9. Avkjøl til stuetemperatur under omrøring.
Sluttfase
10. Tilsett sluttfasen og rør til alt er blandet godt sammen.
1 stk maskara
11. Vei opp 14 gram grunnkrem og 2 ml perlemorspigment i en skål og bland godt sammen med en sleiv.
12. Skill stempelsprøyten fra hverandre og sett slangen på spissen av målesprøyten. Anvend spatel til å fylle mascaramassen i stempelsprøyten.
13. Sett stempelet forsiktig tilbake i sprøyten og maskaramassen fylles i hylser (start fra bunnen). Fyll opp til massen er ca 0,5 cm fra åpningen. Skru så innsatsen og lokket med børste på.