1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.
2. Vei vannfasen i en gryte.
3. Vei fettfasen i en annen gryte.
4. Varm de to fasene opp til 75° C under omrøring, ta så grytene av varmen. Mål temperaturen i midten av vesken, og vær oppmerksom på at fettfasen blir veldig fort varm.
5. Hell deretter fettfasen over i vannfasen i en tynn stråle, samtidig som du rører. Unngå å piske luft inn i kremen.
6. Rør til temperaturen er 60° C.
7. Avkjøl nå til 40° C uten omrøring, og rør deretter lett før den avkjøles til romtemperatur.
8. Ved 25° Ckan det tilsett ev virkestoffer og duft, rør da forsiktig til alt er blandet godt sammen.
Forslag til virkestoff som kan tilsettes: fuktkompleks, granatepleolje, e-vitamin eller squalan.
9. Hell kremen over i de krukkene du ønsker å bruke.
10. Skyll redskapene i kaldt vann før oppvask, ellers vil benzylakoholen feste seg.