1. Skåld eller sprit av grytene og redskapene du skal bruke.
Grunnkrem til ca. 15 stk. maskara (kan gjemmes i kjøpleskap til senere bruk)
Vannfase
2. Varm opp vann og natriumbenzoat til 75 grader C, da er all natriumbenzoaten er smeltet.
3. Avkjøl til romtemperatur og sikt carragentangen oppi. Pisk grundig og la blandingen stå til carragentangen er oppløst.
4. Tilsett glyserin, MF-fett og sukker og rør grundig.
5. Varm opp til 60 grader. Vær oppmerksom på at carragentangen skal være helt oppløst.
Fettfase
6. Vei opp fettfasen i et ildfast målebeger og varm opp til 85 grader direkte på kokeplaten.
7. Avkjøl til 60 grader.
8.Hell nå fettfasen i vannfasen i en tynn stråle under omrøring med spiralvisp. Både fettfasen og vannfasen skal ha en temperatur på 60 grader, når dette gjøres.
9. Avkjøl til stuetemperatur under omrøring.
Sluttfase
10. Tilsett sluttfasen og rør til alt er blandet godt sammen.
1 stk maskara
11. Vei opp 14 gram grunnkrem og 2 ml perlemorspigment i en skål og bland godt sammen med en sleiv.
12. Skill stempelsprøyten fra hverandre og sett slangen på spissen av målesprøyten. Anvend spatel til å fylle mascaramassen i stempelsprøyten.
13. Sett stempelet forsiktig tilbake i sprøyten og maskaramassen fylles i hylser (start fra bunnen). Fyll opp til massen er ca 0,5 cm fra åpningen. Skru så innsatsen og lokket med børste på.