Maskara

Hjemmelaget maskara. Du velger selv hvilken farge du ønsker at maskaraen skal ha.

  • 15 stk
  • 30-60 minutter
  • 24 måneder (Romtemperatur, lufttett)

 

Vannfase  
171 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
3 ml Natriumbenzoat
5 ml  Carragentang
14 ml   Glyserin
5 gr MF-fett
3 gr Hvitt sukker
   
Fettfase  
5 ml Ricinusolje
5 ml Jojobaolje
1,5 gr Carnaubavoks
1,5 gr Lanettevoks
2,5 gr VE-fett
   
Sluttfase  
10 ml Tinktur
   
Øvrig  
30 g Ønsket pigment
   
Emballasje  
15 stk Mascarahylser
   
Redskaper  
1 stk Liten gryte
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Sikt
1 stk Sleiv
1 stk Visp
1 stk Opphellingspose
1 stk Målebeger
1 stk  Dobbeltspatel
1 stk Liten skål
1 stk  Stempelsprøyte
1 stk  Gummislange 7 cm

1. Skåld eller sprit av grytene og redskapene du skal bruke.

Grunnkrem til ca. 15 stk. maskara (kan gjemmes i kjøpleskap til senere bruk)

Vannfase

2. Varm opp vann og natriumbenzoat til 75 grader C, da er all natriumbenzoaten er smeltet.

3. Avkjøl til romtemperatur og sikt carragentangen oppi. Pisk grundig og la blandingen stå til carragentangen er oppløst.

4. Tilsett glyserin, MF-fett og sukker og rør grundig.

5. Varm opp til 60 grader. Vær oppmerksom på at carragentangen skal være helt oppløst.

Fettfase

6. Vei opp fettfasen i et ildfast målebeger og varm opp til 85 grader direkte på kokeplaten.


7. Avkjøl til 60 grader.

8.Hell nå fettfasen i vannfasen i en tynn stråle under omrøring med spiralvisp. Både fettfasen og vannfasen skal ha en temperatur på 60 grader, når dette gjøres.

9. Avkjøl til stuetemperatur under omrøring.

Sluttfase

10. Tilsett sluttfasen og rør til alt er blandet godt sammen.

1 stk maskara

11. Vei opp 14 gram grunnkrem og 2 ml perlemorspigment i en skål og bland godt sammen med en sleiv.

12. Skill stempelsprøyten fra hverandre og sett slangen på spissen av målesprøyten. Anvend spatel til å fylle mascaramassen i stempelsprøyten.

13. Sett stempelet forsiktig tilbake i sprøyten og maskaramassen fylles i hylser (start fra bunnen). Fyll opp til massen er ca 0,5 cm fra åpningen. Skru så innsatsen og lokket med børste på.

 

RÅVARER

 

Vannfase  
171 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
3 ml Natriumbenzoat
5 ml  Carragentang
14 ml   Glyserin
5 gr MF-fett
3 gr Hvitt sukker
   
Fettfase  
5 ml Ricinusolje
5 ml Jojobaolje
1,5 gr Carnaubavoks
1,5 gr Lanettevoks
2,5 gr VE-fett
   
Sluttfase  
10 ml Tinktur
   
Øvrig  
30 g Ønsket pigment
   
Emballasje  
15 stk Mascarahylser
   
Redskaper  
1 stk Liten gryte
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Sikt
1 stk Sleiv
1 stk Visp
1 stk Opphellingspose
1 stk Målebeger
1 stk  Dobbeltspatel
1 stk Liten skål
1 stk  Stempelsprøyte
1 stk  Gummislange 7 cm
SLIK GJØR DU DET

1. Skåld eller sprit av grytene og redskapene du skal bruke.

Grunnkrem til ca. 15 stk. maskara (kan gjemmes i kjøpleskap til senere bruk)

Vannfase

2. Varm opp vann og natriumbenzoat til 75 grader C, da er all natriumbenzoaten er smeltet.

3. Avkjøl til romtemperatur og sikt carragentangen oppi. Pisk grundig og la blandingen stå til carragentangen er oppløst.

4. Tilsett glyserin, MF-fett og sukker og rør grundig.

5. Varm opp til 60 grader. Vær oppmerksom på at carragentangen skal være helt oppløst.

Fettfase

6. Vei opp fettfasen i et ildfast målebeger og varm opp til 85 grader direkte på kokeplaten.


7. Avkjøl til 60 grader.

8.Hell nå fettfasen i vannfasen i en tynn stråle under omrøring med spiralvisp. Både fettfasen og vannfasen skal ha en temperatur på 60 grader, når dette gjøres.

9. Avkjøl til stuetemperatur under omrøring.

Sluttfase

10. Tilsett sluttfasen og rør til alt er blandet godt sammen.

1 stk maskara

11. Vei opp 14 gram grunnkrem og 2 ml perlemorspigment i en skål og bland godt sammen med en sleiv.

12. Skill stempelsprøyten fra hverandre og sett slangen på spissen av målesprøyten. Anvend spatel til å fylle mascaramassen i stempelsprøyten.

13. Sett stempelet forsiktig tilbake i sprøyten og maskaramassen fylles i hylser (start fra bunnen). Fyll opp til massen er ca 0,5 cm fra åpningen. Skru så innsatsen og lokket med børste på.

 

Produkter i oppskriften

Antall er foreslått ihht. oppskriften, men kan justeres før ingrediensene kjøpes.

kr 49,00

kr 104,00

kr 97,50

kr 65,00

kr 99,00

kr 98,00

kr 94,00

kr 72,50

kr 59,00

kr 45,00

Antall produkter:
Sum:
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×