4364h xantangum.jpg

Xanthan gum

Pris fra
kr 42,00
Xanthan gum er fortykningsmiddel til bruk i næringsmidler og hudpleie.

 

 

Xantangummi, (xantangummi) blandes med vann. Xanthangum er et polysakkarid produsert av spesielle bakterier (ikke farlig for mennesker og natur) under gjæring (fermentering) av glukose. Normaldosering 0,1-2%. Danner raskt en gel som ikke blir helt klar/gjennomsiktig. Gelé gir beskyttelse og holder huden myk og kan brukes når aktive vannløselige stoffer må fortynnes for bruk på huden. Dette gel stoffet passer spesielt godt i produkter som øyegelé, ansiktsgelé, after sun-produkter, ansiktsmasker eller såpe. Glutenfri, veganvennlig og laktosefri. 

Xantangummi passer meget godt i matlaging som er fri for gluten, melk og egg. Det binder, gir glatt struktur og fylde til mat, og kan brukes i både varm og kald væske. Det er en velegnet erstatning for gluten i bakverk, spesielt i pizzabunner, pannekaker og tacolefser. Det kan også brukes som emulgator, dvs. at den binder fett i å skille seg i dressinger, sauser o.l.

Anbefalt bruk: Bruk 2 ss per 500 g mel i bakst og brød. For bakverk og kaker anbefales det 1,5 ss per 200 g mel.

Vitenskapelig navn: Xanthan Gum

Varenr.
4364h
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×